Stichting Scouting Diemen is sinds 1945 de Scoutingvereniging van Diemen.

Dit begon met een Welpen-, Verkenners- en Gidsengroep, en werd gaandeweg uitgebreid met meerdere leeftijdsgroepen.

Vanaf 5 jaar kan je bij ons terecht, en je bent nooit te oud voor scouting!

Kijk hier voor meer informatie over de speltakken, zoals de leeftijdgroepen binnen scouting genoemd worden.

Locatie

Sinds 1980 bezitten wij een gebouw aan de Emmastraat in Diemen met een hobbylokaal, speelzaal en grasveld.

Vanaf 2018 is er de blokhut in het Diemerbos bijgekomen, die ook verhuurd wordt.

Kijk voor de exacte lokaties op onze Contact pagina.

Scouting Diemen heeft een aantal jaarlijkse hoogtepunten zoals het Groepsweekend wanneer we met alle speltakken en stafleden gezamenlijk kampweekend in een bepaald thema beleven.

We kunnen dan wat grotere activiteiten organiseren zoals een groot spel met verschillende opdrachten of een speurtocht.

Het zomerkamp

In de eerste week van de zomervakantie is er altijd het Zomerkamp. De kinderen van 7 tot 14 jaar blijven in een bosrijke locatie in egen land.

Waar Welpen en Kabouters (7 t/m 11 jaar) een gebouw hebben moeten Verkenners en Gidsen (11 t/m 14 jaar) zelf hun tentje opzetten.

De Rowans en Sherpa's (14 t/m 17 jaar) hebben meestal een buitenlandse bestemming terwijl voor de allerkleinste (Bevers, 5 t/m 7 jaar) een weekendje overnachten in het Scoutinggebouw vaak al reuzespannend is!

Meer informatie over kampen, lees je hier

Altijd al vrijwilligerswerk willen doen waarbij je lekker in de buitenlucht bent? Dan is Scouting Diemen iets voor jou! Samen met andere stafleden bedenk je wekelijks een leuk programma, zoals een potje trefbal, een tocht lopen, pionieren (knopen), diverse sporten of knutselen. Je zorgt ervoor dat kinderen zich ontwikkelen, zelfstandiger worden en verschillende vaardigheden leren.

Wervingsfoto stafleden

Ben of ken jij iemand die hier enthousiast van wordt? Stuur een berichtje. Onze contactgegevens vindt je hier

Kom een keertje kijken om de sfeer te proeven. Kijk wanneer de leeftijdsgroep van jouw keuze draait op de Speltakken pagina.

Deel deze tekst ook op jouw social media!

Sinds 2005 heeft Scouting Diemen een groepsblad 'De Totempaal', voorheen op papier. Maar sinds een aantal jaar wordt deze als PDF verspreid. Scouting Diemen heeft een langere geschiedenis met groepsbladen met illustere voorgangers als Het emmertje en Het padjakkertje.

Bekijk hier de laatste versie van het Kamp Journaal: hier

Het Diemer Nieuws (en soms ook andere media) schrijven regelmatig artikelen over Scouting Diemen, of we worden genoemd in stukken over andere onderwerpen. De meest recente publicaties lees je hieronder.

Klik hieronder op een foto om het originele artikel te openen.

In het Diemer Nieuws van 12 januari een artikel over de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Diemen, waar Scouting Diemen een cheque van 150 euro kreeg uitgereikt. Diemernaar van het jaar 2022, Diemer Nieuws

In het Diemer Nieuws van 5 januari een aankondiging van de Diemer Cross 2023, waaraan Scouting Diemen opnieuw assistente verleend en de blokhut ter beschikking stelt. Diemernaar van het jaar 2022, Diemer Nieuws

In het Diemer Nieuws van 29 december 2022 twee artikelen waarin Scouting Diemen genoemd werd. Bij de Diemenaar van het jaar werden de eerdere winnaars genoemd, en daarnaast stonden we natuurlijk ook in het artikel over de Kerstommegang.

Diemernaar van het jaar 2022, Diemer Nieuws

Kerstommgegang 2022, , Diemer Nieuws

In de editie van 21 december zowel een verslag van de lichtjeswandeling als een aankondiging van de Kerstommegang en onze bijdrage daarbij
Twee artikelen uit Diemer Nieuws, 21 dec 2022

In de Diemen Info van November 2022 ruim aandacht voor onze bijdragen aan de Diemer December dagen van dit jaar.

Pagina's uit Diemen Info, Nov 2022